Dirigent

 

De dirigent van het Zomer Fanfare Orkest 2020 is René Nelis. René (22 oktober 1991) is zelf een echte fanfaremuzikant in hart en nieren. Hij speelt al vele jaren bij het Zeeuwse Fanfareorkest Vlijt en Volharding uit Oost-Souburg waar hij zelf ooit begon met het spelen van bugel.

 

In de eerste plaats begon René met het spelen van piano, maar het samen musiceren in een orkest trok hem enorm aan. Vervolgens besloot hij om ook werkzaam te raken in de wereld van de Hafabra-muziek.

 

De laatste jaren heeft hij Hafabra-Directie gestudeerd bij Bourdon Hogeschool voor Muziek te Gouda bij docenten Gerhart Drijvers en Ton van der Valk. Zijn afstudeerconcert in 2020 is uitgesteld vanwege de Corona-maatregelen. Desalniettemin gaat René na de zomer verder studeren aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag bij hoofdvakdocent Alex Schillings

 

In de bijna tien jaar die deze jonge dirigent werkzaam is heeft hij veel in de praktijk geleerd. In voor -en tegenspoed, altijd in dienst van het orkest en met een groot respect en enthousiasme voor de muziek. 

 

Momenteel is René werkzaam als dirigent bij 2 brassbands en 2 harmonieverenigingen.